Eén van de absolute voordelen van het wonen in de Emiraten met mensen afkomstig uit veel verschillende landen en met vele nationaliteiten is het feit dat iedereen zijn of haar lievelingseten wil kunnen eten. Dat uit zich in de vele verschillende restaurants; Libanees, Indiaas, Italiaans, Japans, Mexicaans...you name it, we have it. Er is zelfs een restaurant met Nederlands management en nederlandse gerechten op de kaart. Van pannenkoek tot nasi goreng...typisch nederlands eten, toch?
De etenswaren verkrijgbaar in de supermarkt zijn eveneens divers; aardappelen uit Saudi Arabië, appels en druiven uit de Verenigde Staten, vlees uit Brazilië, Australië en Nieuw Zeeland. Wasabi en sushi uit Japan en noten en zuidvruchten uit Vietnam. Bij supermarkt Lulu liggen wel vijftien verschillende soorten mango's uit onder andere Pakistan. En dan zijn er nog de vele groentensoorten uit India; knollen, komkommerachtigen en aardappelachtigen. Van de meesten heb ik geen idee wat je ermee kunt bereiden. Sommigen zien er ronduit onappetijtelijk uit, anderen smakelijk. Ook Nederlandse producten zijn veel verkrijgbaar; tomaten, champignons, paprika's, prei en lof. Ik ben toch altijd een beetje trots als in het karretje voor me, van die mevrouw uit de regio, nederlands etomaten en paprika's op de band worden gelegd. Ik moet me altijd inhouden om niet te zeggen; "from Holland, very good!". Idioot die ik ben...
Ook in de supermarkt; kant en klaar gemaakt voedsel; curry's, vegetarische gerechten en roti's en paratha's. Allemaal even lekker! Met Indiaas voedsel is het wel altijd aan te raden om even te vragen naar de mate van gekruidheid. Regelmatig slaan de vlammen uit je mond als je de verkoper om een "mild"gerecht hebt gevraagd. Indiërs houden wel van een pepertje.
Het locale voedsel uit het Midden Oosten bestaat vooral uit graan, rijst, vlees en een beperkt assortiment groenten. De Libanese keuken is mijns inziens het meest gevarieerd uit de regio. Met name de Indiase keuken is erg veelzijdig met zowel vlees- als vleesloze gerechten en ik betrap mij erop dat we steeds vaker vegetarische curry's of schotels bestellen. Curry met paneer (gemaakt met cottage cheese) staat tegenwoordig vast op tafel als we iets uit India eten.
De "Dubai-stone" is dan ook legendarisch...door het klimaat beweeg je minder en met het grote aanbod zoals hierboven beschreven ben je geneigd meer te smullen van al dat lekkers, dus komen mensen die een tijdje in Dubai wonen gemiddeld een "stone" aan. Volgens Wikipedia is een stone ongeveer 6,5 kilo. Oeps, da's dan weer de keerzijde van de diversiteit. Maar ja, elk voordeel heb z'n nadeel. Voorlopig genieten wij erg van de multiculinaire samenleving; hoe meer zielen met een verschillende afkomst, hoe rijker ons leven van alledag!
De etenswaren verkrijgbaar in de supermarkt zijn eveneens divers; aardappelen uit Saudi Arabië, appels en druiven uit de Verenigde Staten, vlees uit Brazilië, Australië en Nieuw Zeeland. Wasabi en sushi uit Japan en noten en zuidvruchten uit Vietnam. Bij supermarkt Lulu liggen wel vijftien verschillende soorten mango's uit onder andere Pakistan. En dan zijn er nog de vele groentensoorten uit India; knollen, komkommerachtigen en aardappelachtigen. Van de meesten heb ik geen idee wat je ermee kunt bereiden. Sommigen zien er ronduit onappetijtelijk uit, anderen smakelijk. Ook Nederlandse producten zijn veel verkrijgbaar; tomaten, champignons, paprika's, prei en lof. Ik ben toch altijd een beetje trots als in het karretje voor me, van die mevrouw uit de regio, nederlands etomaten en paprika's op de band worden gelegd. Ik moet me altijd inhouden om niet te zeggen; "from Holland, very good!". Idioot die ik ben...
Ook in de supermarkt; kant en klaar gemaakt voedsel; curry's, vegetarische gerechten en roti's en paratha's. Allemaal even lekker! Met Indiaas voedsel is het wel altijd aan te raden om even te vragen naar de mate van gekruidheid. Regelmatig slaan de vlammen uit je mond als je de verkoper om een "mild"gerecht hebt gevraagd. Indiërs houden wel van een pepertje.
Het locale voedsel uit het Midden Oosten bestaat vooral uit graan, rijst, vlees en een beperkt assortiment groenten. De Libanese keuken is mijns inziens het meest gevarieerd uit de regio. Met name de Indiase keuken is erg veelzijdig met zowel vlees- als vleesloze gerechten en ik betrap mij erop dat we steeds vaker vegetarische curry's of schotels bestellen. Curry met paneer (gemaakt met cottage cheese) staat tegenwoordig vast op tafel als we iets uit India eten.
De "Dubai-stone" is dan ook legendarisch...door het klimaat beweeg je minder en met het grote aanbod zoals hierboven beschreven ben je geneigd meer te smullen van al dat lekkers, dus komen mensen die een tijdje in Dubai wonen gemiddeld een "stone" aan. Volgens Wikipedia is een stone ongeveer 6,5 kilo. Oeps, da's dan weer de keerzijde van de diversiteit. Maar ja, elk voordeel heb z'n nadeel. Voorlopig genieten wij erg van de multiculinaire samenleving; hoe meer zielen met een verschillende afkomst, hoe rijker ons leven van alledag!